Categories

Wilhelm Svenselius

Jag

Vem är jag?

Jag som skriver den här bloggen heter Wilhelm Svenselius. Jag är född den 12 april 1983 och är således 37 år i skrivande stund. Jag är man, hetero och betraktar mig som klassiskt liberal. Jag har oftast röstat till höger i allmänna val. Jag var tidigare protestantisk kristen men räknar mig nu som ateist. Min huvudsakliga drivkraft är att jobba för ständig förbättring och att varje år skall vara roligare än det föregående. Livet ska vara gott att leva.

Varifrån kom jag?

Jag föddes i Stockholm och bodde under mina första levnadsår i innerstan. Har dock mestadels växt upp i Stocksund, en del av Danderyd som är en förort norr om Stockholm. Min släkt kommer från olika delar av Sverige, men mina föräldrar bor numera i Linköping. Själv bor jag i Stockholm.

Vad pysslar jag med?

Jag jobbade som ingenjör hos ett välkänt IT-företag i Sverige när den här texten uppdaterades senast. Bäst är nog att du kollar min LinkedIn, den är som regel bättre uppdaterad och där står också en hel del om vad jag har jobbat med tidigare. Jag har en bakgrund som mångsysslare inom IT och relaterade områden, men jag tröttnar fort och provar ofta på nya saker.

Varför den här bloggen?

Jag har alltid tyckt om att skriva och även om jag inte har den drivkraft och livsinställning som krävs för att engagera sig i politiken har jag ofta och gärna åsikter om vad som pågår i världen eller vårt samhälle. Jag gillar prylar i allmänhet och bilar i synnerhet, så det blir också en hel del små recensioner. Bloggen fungerar som ett utlopp för att få skriva av mig och därför blir det ibland långt mellan inläggen, det beror på vad jag vill och orkar skriva.